Träffa Björn Zabell - ägare och CEO

Om mig
Björn Zabell, ägare och CEO till Semafor Mediateknik som arbetar med Ljud och trådlösa mikrofonsystem.
Allt började med att bygga kristallmottagare och en första radiostyrning till min modellbåt. Teknikintresset fanns i blodet eftersom min pappa höll på med kommunikationsradio. Efter lumpen blev det ljudteknikerjobb på Sveriges Radio med många spännande uppgifter både i studion och flera år på radioteatern. Dock lockade lokalradion med ett teknikchefs jobb som var kombinerat med flygande HF-reporteruppdrag. Roliga år! Träffade min hustru i början av 90 talet och då kunde jag uppfylla min dröm att starta eget företag. Till en början var det en mix av att vara lärare, bygga radiostationer t.ex Storstadsradion, Bandit och Lugna Favoriter samt resa på mässor och knyta kontakter med tillverkare.

Jag tycker att det är ett privilegium att få jobba inom denna bransch med alla trevliga möten och utmaningar.

Beskriv företagets historia samt  inriktning på marknaden
Så småningom utvecklades företaget till att representera några av Europas prestigemärken inom ljud och broadcast. Sedan 20 år driver jag Semafor Mediateknik som är inriktat på att förse broadcast-branschen i Sverige med högkvalitativ utrustning.
Som, i princip, ensam i företaget har det varit en stor trygghet för mig att vara medlem i LLB med all support, gemenskap och kontaktnät inom branschen som jag kunnat bygga upp under åren. Jag har också under flera år suttit med i LLB:s styrelse och drivit frågor om frekvenser för trådlösa mikrofonsystem samt varit med att planera mässor.

LLB som branschorganisation och framtidsfrågor
I framtiden tycker jag att det är viktigt att LLB och dess medlemmar aktivt verkar för att fler företag skall ansluta sig till föreningen. Det ger en styrka att föreningen blir större. För ett mindre företag är det en trygghet att kunna få support genom LLB och det är också kul att kunna utbyta erfarenheter med de stora medlems företagen.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

LLB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress llb@branschkansliet.se.

LLB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR