SoundShape Sweden AB - Terese Johansson

Om mig
Jag är uppvuxen utanför Uppsala men flyttade till Stockholm efter att jag utbildat mig på Ljudingengörsutbildningen i Piteå. Och här har jag nu bott och jobbat som ljudtekniker i Stockholm i knappt 15 år. Jobbet tar för det mesta ganska mycket av min tid, för jag älskar mitt jobb men förutom det så har träning blivit en stor passion på senare år, det kan vara allt ifrån styrketräning på gymmet till ett maratonlopp. Nya utmaningar är alltid roligt och därför utbildade jag mig även till personlig tränare efter att ha bestämt mig för att ändra till en sundare livsstil för några år sen.

Beskriv företagets inriktning på marknaden
Jag jobbar som frilansande ljudtekniker i Stockholm och driver företaget Soundshape AB. Jag har varit i branschen i ungefär 15 år och har jobbat med en mängd blandade saker som ljudtekniker/ljuddesigner inom teater, musikal, konserter, dans, mässor, konferenser, TV, radio, streaming osv. Produktioner jag jobbat med är t ex Mamma Mia the Party, Jersey Boys, Häxorna i Eastwick, Phantom of the Opera, Hair, De tre musketörerna, Ledin – Skarpt läge, mfl.

Beskriv branschens utveckling
Ingen hade kunnat räkna med vad som skulle hända i våras och hur det skulle påverka vår bransch. Och det här lär få effekter på branschen för många år framöver. Men jag tror att vi också måste se till att försöka göra nåt bra av allt detta. Jag tycker att vi bör ta tag i att organisera oss för att rusta oss för framtida utmaningar och också för att tillsammans hitta nya vägar framåt i allt detta, dela kunskap och erfarenheter och också skapa nya möjligheter och tillsammans skapa en stark bransch.

Vad tycker du är LLB:s viktigaste frågor framöver
I nuläget så tror jag att det är viktigt att bygga vidare på att vara branschens röst gentemot regeringen men också för att skapa samarbete med andra organisationer och skapa en stark bransch med ett brett nätverk. LLB har en viktig roll i att skapa förståelse och medvetenhet för branschen och vad den behöver och vad den är och vilka som jobbar i den.

Långsiktigt så tror jag också att LLB behöver jobba för att skapa bättre förutsättningar för t ex bättre arbetsvillkor. Men också skapa forum för att samlas och utbyta erfarenheter och skapa nätverk, för att utvecklas och hjälpa varandra framåt.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

LLB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress llb@branschkansliet.se.

LLB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR